ЉУПЧО НИКОЛОВСКИ ОД САЕМОТ “ЗЕЛЕНА НЕДЕЛА” ВО БЕРЛИН: Поддршката од пријателска Германија е од големо значење

ЉУПЧО НИКОЛОВСКИ ОД САЕМОТ “ЗЕЛЕНА НЕДЕЛА” ВО БЕРЛИН: Поддршката од пријателска Германија е од големо значење

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски присуствува на Меѓународниот Саем “Зелена Недела” кој се одржува по 87 пат во Берлин, Германија.

324304362_3059027474243906_6736252974301519695_n

Тој денеска заедно со федералниот германски министер за земјоделство и храна Cem Özdemir и останатите министри го посетија штандот на #SWG, на кој можат да се видат и вкусат брендираните високосортни вина од сите региони од Западен Балкан.

323433148_5690880801029600_779039688290383056_n

Добрата регионална соработка и солидарност, како и поддршката што континуирано ја добиваме од пријателска Германија е од големо значење за нашата земја, потенцира министерот Николовски.

323897232_507675821512863_5583042991265175964_n