ДАЛИ ДОСЕГА МАКЕДОНИЈА ИМАШЕ ТРОЈЦА НЕСПОСОБНИ ПРЕМИЕРИ...ЗА ВОЕН РОК...ЗОРАН ЗАЕВ,ДИМИТАР КОВАЧЕВСКИ И НИКОЛА ГРУЕВСКИ

ДАЛИ ДОСЕГА МАКЕДОНИЈА ИМАШЕ ТРОЈЦА НЕСПОСОБНИ ПРЕМИЕРИ...ЗА ВОЕН РОК...ЗОРАН ЗАЕВ,ДИМИТАР КОВАЧЕВСКИ И НИКОЛА ГРУЕВСКИ

Kjurka Kovačevski e dvoen INSTALAT.

Prvo od gnasite od DPMNE e instaliran vo Telekom, da im vsraboti najgnasni zadači, nezamislivi za normalen um, a ovaa godina TELEKOM, KOČO KRIVOUSTI i strumičkiot dezerter go instaliraa na premierska funkcija...

Зоран Буревесник Божиновски

За потребите на Дојче и Австриски Телеком, а на штета на Македонија, Димитар Ковачевски одработувал мито и корупција заедно со унгарските директори...

Подготвил: Дејан Ристески

Во 2011 година, Министерството за правда на Соединетите Американски Држави (ДП) и Комисијата за хартии од вредност (СЕЦ) го обвинија најголемиот телекомуникациски провајдер во Унгарија, Маѓар Телеком, и тројца негови поранешни највисоки директори за поткупување на владини и политички партиски функционери во Македонија. Маѓар Телеком, подружница на Дојче Телеком ги купи Македонските телекомуникации во 2001 година. Она што го направи случајот на Македонски Телеком прифатлив во надлежност на американскиот суд беше присуството на Дојче Телеком како трговец со хартии од вредност на Вол Стрит.

Предметот заврши на суд во Њујорк, таму Маѓар Телеком како компанија призна вина и плати по тој основ 98 милиони УСД штета на САД, а истото го направија и тројца директори, кои поединечно си платија по неколку стотини илјади долари штета после признание на вина...

Потоа беа спакувани два предмети, еден кој се однесува на црногорски и еден предмет кој се однесува на македонски политичари. Ниту во Црна Гора ниту во Македонија, тие предмети не беа отворени...

Димитар Ковачевски и Славко Пројковски се меѓу оние директори во Македонски Телеком кои цело време соработувале со Унгарците и располагале со строго доверливи документи чија содржина е поврзана со мито и корупција, со купување Закон за монополска позиција на Дојче Телеком во Македонија...

И Ковачевски и Пројковски и денес се лојални и послушни кон Дојче Телеком. Само што Ковачевски е актуелен ИНСТАЛАТ на Германците на функција премиер, а Славко Пројковски и натаму е високо во менаџментот на Македонски Телеком...

Димитар Ковачевски има задача да ја дозакопа државата во корист на Германија и Австрија, индиректно во корист на Бугарија...

Во прилог ги имате строго доверливите документи од Дојче Телеком, од кои се чита кои послушници одработувале за Маѓар и Дојче Телеком и со каков вид документи располагале на штета на Македонија...