Денеска Министерот за земјоделство шумарство и водостопанство Љупчо Николовски беше во с.Кркља,Крива Паланка околу откупот на макарони и фиде од овогодинашната реколта

Денеска Министерот за земјоделство шумарство и водостопанство Љупчо Николовски беше во с.Кркља,Крива Паланка околу откупот на макарони и фиде од овогодинашната реколта

Од луге блиски на Министерот Љупчо Николовски дознавме дека денешната официјална посета на с.Кркља од страна на Министерот Николовски е договарањето на откупот на макарони и фиде од овогодинешната реколта.

С.Кркља е надалеку и нашироко позната како најголем производител на макарони и на фиде.

Самата местоположба дозволува производство и на двата типа на макарони...и со притка и без притка.

Овогодинешните дождови кои паѓаа изобилно допринесоа да родот на макарони и фиде биде над очекуваното.

Со Министерот Љупчо Николовски беше и неговиот братучед кој е управник на Затворот Куманово...отворено одделение Крива Паланка.

Улогата на Управникот Николовски била да види во кои и какви услови ке работат затворениците бидејки било договорено затворениците да бидат берачи на макароните.

Присутен бил и Градоначалникот на Крива Паланка.

Неговата улога било да асистира и да провери колкави се приходите на црквата од денешната слава.

ОВА Е ДОБРОНАМЕРНА САТИРА...СИТЕ ЛИКОВИ НЕ СЕ ИЗМИСЛЕНИ...СЕКОЈА СЛУЧАЈНОСТ Е НАМЕРНА.