ДОДЕКА ДРУГИТЕ ГРАДОНАЧАЛНИЦИ ЛАВОВСКИ СЕ БОРАТ ЗА СВОИТЕ ОПШТИНИ САШКО МИТОВСКИ...ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА КРИВА ПАЛАНКА СИ ВОЗИ ВЕЛОСИПЕД,КУМУВА НА СЕЛСКА СЛАВА,ПРОГЛАСУВА СВЕТЦИ,СИ СЕ ДРУЖИ СО АЦА ЛУКАС...

ДОДЕКА ДРУГИТЕ ГРАДОНАЧАЛНИЦИ ЛАВОВСКИ СЕ БОРАТ ЗА СВОИТЕ ОПШТИНИ САШКО МИТОВСКИ...ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА КРИВА ПАЛАНКА СИ ВОЗИ ВЕЛОСИПЕД,КУМУВА НА СЕЛСКА СЛАВА,ПРОГЛАСУВА СВЕТЦИ,СИ СЕ ДРУЖИ СО АЦА ЛУКАС...

Со задоволство бев дел од денешниот "Ден без автомобили" и заедно со младите од градот возевме пренесувајќи ја пораката за користење алтернативни превозни средства.
Настанот по повод #ЕвропскатаНеделанаМобилност го организира #EuropeHouseKrivaPalanka.
Општина Крива Паланка ја следи иницијативата на Европската Унија со која се акцентира зачувување на еколошката средина преку инвестиции во еко-инфраструктура за урбано патување.
Како град имаме инфраструктура и работиме на подобрување на условите за уште повеќе потенцијали за поголема мобилност и поврзување,за можноста да се користи алтернативниот урбан превоз.

Сашко Митовски - Градоначалник на Општина Крива Паланка