Криминалците од Крива Паланка!...писмо 1 дел во вториот поголеми пикантерии

Криминалците од Крива Паланка!...писмо 1 дел во вториот поголеми пикантерии

Крива Паланка е расадник на млади и успешни таленти во кошарка,фудбал и пинг-понг. Ние родители кои со минимални плати и едвај сврзуваме крај со крај, сакаме да Ве известиме дека во кошаркарскиот клуб (здружение на граѓани) КРИВА ПАЛАНКА има многу криминал и работа за истражните органи. Еве, јавно ја повикуваме Финансова полиција да влезе во кошаркарскиот клуб и да ги потврди нашите сомнежи. Ние родителите на децата што тренират за се си плаќаме на рака на Ведран и жена му Ирена. Но, каде завршуват парите од спонзорите,општината и Агенција за млади и спорт?

Ирена и Ведран до вчера беја потрчковци на Арсо и другарите. После промена на власта брзо се етаблираа во СДСМ. Прво се мунаа под јајца на Борјанчо па полека стигнаа до министерот Љупчо. Ние како обични смртнци се плашиме да пријавиме кај надлежните државни органи, зашто брачниот пар се со секоја власт како покојниот Амди Бајрам.

Управата за Финансовa полиција нека влезе и нека види колку пари се влезени во кошаркарскиот клуб од спонзорства и донаци на фирми и поединци и каде се евидентирани парите на рака што ги даваме Ние родителите. Брачниот пар треба да се изучуваaт во книги за правење алаш-вераш.

izvor DokazM.mk