Максим Димитриевски на Самитот на Б40 мрежа на градови од Балканот во Атина

Максим Димитриевски на Самитот на Б40 мрежа на градови од Балканот во Атина
Во рамки на Самитот на Б40 мрежа на градови од Балканот во Атина, Грција покрај средбите со градоначалниците на Сплит, Никшиќ, Котор, Пловдив, Бургас, Едирне, Велико Трново, Кочевје, Тројан, Чанакале и Истанбул, остваривме билатерални средби со градоначалникот на Атина Костас Бакојанис и градоначалничката на Драч, Албанија Емириана Сако.

Со градоначалникот на Атина Бакојанис разговаравме на повеќе актуелни теми. Се заблагодарив за можноста Куманово да се зачлени во Б40 - иницијатива којашто е корисна за целиот Балкан.

Куманово е една од најголемите општини во Македонија, таа е мултикултурна општина во која живеат повеќе од 10 заедници, кадешто се трудиме да го подобриме квалитетот на живот на секој граѓанин. Покрај средбата со градоначалникот Бакојанис, имавме средба и со градоначалничката на Драч Емириана Сако, град со кој сме збратимени. Со Сако дискутиравме за проширување на соработката во полето на спортот, културата, реализација на заеднички проекти и активности со цел економски развоj.