НЕМА ЗАЕБАНЦИЈА СО МИТКО ЈАНЧЕВ...Осум месеци казна затвор за лицето кое му се закануваше на градоначалникот на Кавадарци...ИМА ТОЈ „ДОБРО УТРО„ И СО СДСМ И СО ВМРО ДПМНЕ

НЕМА ЗАЕБАНЦИЈА СО МИТКО ЈАНЧЕВ...Осум месеци казна затвор за лицето кое му се закануваше на градоначалникот на Кавадарци...ИМА ТОЈ „ДОБРО УТРО„ И СО СДСМ И СО ВМРО ДПМНЕ

Осум месеци казна затвор доби лицето кое му се заканување на градоначалникот на Кавадарци, Митко Јанчев.

За информацијата известија од Основен суд Кавадарци, од каде велат дека по одржаната главна јавна и усна расправа по Кривичниот предмет К.бр.191/22 спрема обвинетиот З.Б. од Кавадарци за кривично дело „Загрозување на сигурноста“ од член 144 став 4 од КЗ, судот донесе пресуда со која обвинетиот го огласи за виновен и му изрече казна затвор во траење од 8 месеци.