Парот требало да посвои новороденче, а потоа сопругот се расплакал со веста за биолошката мајка

Парот требало да посвои новороденче, а потоа сопругот се расплакал со веста за биолошката мајка

Откако неколку години се обидуваа да забременат без успех, Мет и Кејти беа подготвени да пробаат се. Тогаш сфатија дека единствената вистинска опција за нив е посвојувањето. Не долго откако го направија тоа откритие, тие го започнаа процесот на посвојување во Северна Каролина.

Иако е потребно многу време, тие се подготвија за сите тешкотии и се фокусираа на посвојување на Божјо суштество на кое му треба дом. Не долго по завршувањето на процесот, Мет го добил телефонскиот повик за кој се молеле. Некои луѓе мораа да чекаат месеци или години за да имаат дете, но Бог имал поинаков план за оваа двојка.

За работите да бидат уште поинтересни, Мет и Кејти дознале дека наскоро треба да станат родители на мало девојче родено токму на тој ден. Не можеа да поверуваат што се случува! Но, лицето од другата страна на телефонската линија му кажа на Мет нешто што целосно го шокираше… Оваа вест и донесе солзи на Кејти кога ја слушна.

Биолошката мајка си ги укинала правата па детето било нивно. Сосема нивни. Ова значеше дека немаше толку многу правни прашања за справување. Недолго потоа, тие ја донесоа својата ќерка Натали Греј дома, а парот сподели важен завет со неа. Тие и го ветија следново „Ние, Мет и Кејти, те носиме, Натали Греј. Ви ветуваме дека ќе ве сакаме и штитиме најдобро што можеме и со водство на Бога, нашиот Татко“.

Во исто време, тие ветија дека ќе ја водат малата Натали за време на животните искушенија, ќе се смеат со неа во добрите денови и ќе плачат во лошите денови, ќе споделуваат секојдневни животни искуства и ќе растат заедно со Бога. Но, најголемиот дел од заветот на Мет и Кејти е да бидат најдобри родители.

Нивната топла приказна ја покажа убавината на посвојувањето и колку среќа и радост може да донесе едно дете на пар кој не може самостојно да забремени! Таа покажува дека има прекрасни парови кои само чекаат дете да си однесат дома и да си ги повикаат своите.