Пендаровски предложил на Џамбаски да му се стави црн печат? Aма бугари да дојдат на гробот на Гоце и полиција да ги чува

Пендаровски предложил на Џамбаски да му се стави црн печат? Aма бугари да дојдат на гробот на Гоце и полиција да ги чува

Претседателот Пендаровски се обрати на јавноста по состанокот на Советот за безбедност во вилата Водно.

Претседателот Пендаровски рече дека предложил веројатно се мисли на (Ангел Џамбаски) да му се стави црн печат и автоматски да му се забрани влез во Македонија. Пендаровски меѓудрогото напомена дека се очекува на 4. февруари организирано да пристигне група во Македонија од Бугарија на одбележување на годишнината од смртта на Гоце Делчев. Претседателот рече дека ќе бидат преземени сите потребни безбедносни мерки од границата , се до гробот на Гоце Делчев.

– Обраќањето на Пендаровски следете го ТУКА.