Претседателот Пендаровски испратен со жестоки свирежи на турнирот во Струга

Претседателот Пендаровски испратен со жестоки свирежи на турнирот во Струга

Претседателот Стево Пендаровски кој како покровител на ракометниот турнир пристигна во Струга за да го проследи натпреварот помеѓу Еуростандард Пелистер и Татран од Прешов, беше громогласно исвиркан од публиката.

Во моментот кога официјалниот спикер го најавува пристигнувањето на претседателот,

публиката одеднаш почна да свири и да упатува навредливи пораки кон шефот на државата, а се слушаше и паролата „Никогаш Северна, само Македонија“.

Претходно, претседателот Пендаровски доживеа слична ситуација во Галичник кога за време на Галичката свадба доби изрази на незадоволство од граѓаните.