Сдсмовски портал обзнанува дека турци го купуваат Жан додека Филипче преговарачот шета по Истанбул Заевци ќе станат газди на пола болница без пари

Сдсмовски портал обзнанува дека турци го купуваат Жан додека Филипче преговарачот шета по Истанбул Заевци ќе станат газди на пола болница без пари

Турска компанија ја купува Клиниката Жан Митрев

НЕ УСПЕАЈА У РЕМЕДИКА ИЛИ УСПЕАЈА СЕГА СЕ МУВААТ ОКОЛУ ЖАН МИТРЕВ, ПАЗИ СЛУЧАЈНОСТ КОЈА Е НАМЕРНА ИСКАЧА НА СДСМОВСКИ ПОРТАЛ ДЕКА ДЕМЕК ТУРЦИ ЈА КУПУВААТ КЛИНИКАТА ЖАН МИТРЕВ И ТОА ДВА МЕСЕЦИ ПРЕД ДА ОБЗНАНИ ИРЛ ДЕКА ТАМУ УБИВАЛЕ ЛУЃЕ И ОООП ВЕНКО ФИЛИПЧЕ ПОРАНЕШНИОТ МИНИСТЕР ЗА ЗДРАВСТВО СЕГА ПОТРЧКО НА ДИНАСТИЈАТА ЗАЕВИ СЕ СЛИКА И ЧЕКИРА ВО ИСТАНБУЛ И СЕГА НИЕ ДА ГОЛТНЕМЕ ОВА?

МА ДАААЈ ВЕНКО ОТИШОЛ ДА ДОГОВАРА ДА ДЕЛАТ ПОЛА ПОЛА А ЖАН МИТРЕВ ДА НЕМА КРИВИЧНА, ТУРЦИТЕ ЗА ЖАН МИТРЕВ 12 МИЛИОНА ЖГЛААБ, АМА ЖАН НЕМА ДА ОДИ ВО ЗАТВОР, А ЗАЕВЦИ И ВЕНКО ЌЕ СТАНАТ ПАРТНЕРИ ВО БОЛНИЦАТА СО ТУРЦИТЕ ЗА БЕЗ ПАРИ. КАПИШ?

АХ ДА ЖАН ЌЕ ЗБРИШЕ СО 12 МИЛИОНЧИЊА ВО СПЛИТ КАЈ ШТО КУПИЛ ПЕНТХАУС ОД 300 МЕТРИ КВАДРАТНИ СО ПОГЛЕД НА МОРЕ

ЕХ ЖАЛНА МАКЕДОНИЈО!

На никој не му е гајле за 650 оштетени пациенти и голем дел мртви кои што до сега поднесоа оштетно побарување во ОЈО од клиниката на Митрев.

пс и РЕМЕДИКА ЈА КУПИЛЕ БАНДИТИВЕ И СЕГА НЕКОЈ ДА МИ ОБЈАСНИ КОЈА Е РАЗЛИАКТА ПОМЕЃУ ОВАА БАГРА И САШО МИЈАЛКОВ КОРИСТЕЊЕ НА ВЛАСТА ЗА ЛАПАЊЕ ПАРИ?

ЕВЕ ЈА ВЕСТА ОД КОМУЊАРСКИОТ ПОРТАЛ

Реномирана приватна клиника од Република Турција е во процес на купување на Клиниката Жан Митрев во Скопје дознава 24инфо.

Според информациите до кои дојдовме, преговорите за преземање на клиниката започнале на почетокот на јуни оваа година, односно два месеци пред во јавноста да излезе аферата која го потресе македонското здравство.

Турската компанија која е сериозно заинтересирана за Клиниката Жан Митрев, во Турција важи за реномиран деловен субјект кој веќе има шест висококвалитетни прватни клиники во различни турски градови, кои нудат здравствени услуги по најсовремени методи.

Инаку Клиниката Жан Митрев ја вознемири јавноста по бројните сведоштва на роднини на починати пациенти кои тврдеа дека починатите пациенти се лекувале со непризнаени и експериментални методи, а при тоа кон клиниката плаќале и по десетици илјади евра.

По овие наоди Обвинителството отвори предмет, а на сопственикот на клиниката, на докторот Жан Митрев, одземен му беше пасошот.

Деновиве се појави уште еден скандал поврзан со болницата, односно дека на одделот за детска хирургија, Клиниката немала лиценциран доктор.