ТИНЕКС ДЕФИНИТИВНО КОСОВАРСКИ...„Вива Фреш“ го купува „Тинекс“ за 90 милиони евра...РАЗМИСЛЕТЕ ОД УТРЕ КАДЕ КЕ ПАЗАРИТЕ

ТИНЕКС ДЕФИНИТИВНО КОСОВАРСКИ...„Вива Фреш“ го купува „Тинекс“ за 90 милиони евра...РАЗМИСЛЕТЕ ОД УТРЕ КАДЕ КЕ ПАЗАРИТЕ

Владо Тинекс се продаде за 20 милиона 70 милиони му се доверители дужи на фирми толку

Нема достапен описНема достапен опис

Cenata na tinex e 22-25 mil eur !!! Dolzi 45 mil eur, a pravi profit 2.2 mil eur !90 mil moze samo ako ispere kosovski pari, nema nikakva logika taa cena…Ajde finansova policija neka otvori predmet

РЕАЛНО ВЛАДО ТИНЕКС ЌЕ ЗЕМЕ 20 МИЛИОНИ ДРУГИТЕ ПАРИ СЕ ЗА ПОКРИВАЊЕ НА ДУПКИТЕ ПОШТО ОНИ ИМАА ОКОЛУ 2 МИЛИОНИ ЕВРА ДНЕВЕН ПРОМЕТ

Косовскиот малопродажен гигант „Вива Фреш“ постигна договор со македонскиот трговски синџир „Тинекс“ во сопственост на семејството Владимир Тодоровиќ,  ексклузивно дознава порталот Shqipmedia.

Вредноста на купопродажниот договор се вели дека е некаде околу 90 милиони евра, додека продажбата се очекува да биде потпишана и официјализирана во наредните денови.

Косовската компанија „Вива Фреш“ го поседува и синџирот супермаркети „Кит Го“, чија продажба беше официјализирана минатата година. Со купувањето на компанијата „Тинекс“, компанијата „Вива Фреш“ ќе биде лидер во продажбата на мало во Македонија.

Според извори на  Shqipmedia , „Вива Фреш“ преговара и со уште една мрежа на супер маркети, но се уште нема конечен епилог од овие разговори.