Вучиќ: На Македонците ќе им дадеме гас за зимава...а тие ако сакаат нека го продаваат на Албанија,Косово или Бугарија

Вучиќ: На Македонците ќе им дадеме гас за зимава...а тие ако сакаат нека го продаваат на Албанија,Косово или Бугарија

Српскиот претседател Александар Вучиќ на денешната прес конференција на која обелодени за резервите на Србија со храна и енергенси истакна дека за зимава и Македонците може да сметаат на српскиот гас.

-Ги решаваме и проблемите со Македонците затоа што тие имаат гасна централа (се мисли на Те-То), која може да произведува струја на гас. Тоа се 5-7 проценти од струјата за зимската потрошувачка. – рече Вучиќ.

Ова е само еден од низата случаи на помош од Република Србија и претседателот Вучиќ за нашата земја.